Sådan laver du æbleskiver

Julen er en tid, hvor der rigtig bliver bagt. Det er en tid som er forbundet med en masse forskellige traditioner, som mange familier dyrker. Det er samtidig også forskelligt, hvilke traditioner man vælger at følge. Dog er en af de nationale retter om julen, de såkaldte æbleskiver. De bliver spist i massevis sammen med noget flormelis, sukker og marmelade. Der findes dog flere måder at lave dem på.

Hvorfor bager vi æbleskiver, og indeholder de æbler?

Det er måske mærkeligt at havde en dessert, som alle går helt amok over kun om julen. Det er sjældent en dessert, som sættes frem midt i den varme sol. Æbleskiver er en gammel dessert, og er derfor også en dessert som er meget traditionstro. Dog har den ændret sig gennem årene.

I gamle dage var æbleskiver lavet af æbler. Dette er dog ændret i dag, hvor man hovedsagligt bruger en pandekagedej. Dog er der stadig steder i Danmark, hvor du vil kunne finde de helt gammeldags æbleskiver, som man lavede dem i gamle dage.

Hvor mange variationer findes der?

Man skulle umiddelbart tro, at der ikke findes særlig mange variationer af en meget traditionsbundet opskift. Men dette er ikke tilfældet her. Æblerskiver er blevet ved med at udvikle sig, og opskriften ændre sig gennem årene.

De mere moderne æbleskiver

Der findes i dag nogle mere moderne udgaver af æbleskiver. Dette kommer af vi i dag er blevet mere opmærksomme på vores kost. Derudover er der kommet en stor generation, som er blevet veganer.

Som veganer bliver man nød til at udelukke alle animalske produkter. Derfor er opskrften også anderledes. Dog findes der et hav af opskifter, som hjælper med dette. Det samme gælder laktoseintolerante. Her skal man udelukke mælkeprodukterne i æbleskiverne.

Æbleskiver med forskellige interessante ingredienser

Som sagt findes der rigtig mange opskifter med æbleskiver, og det kan nogen gange godt være svært finde rundt i. Er man ikke til at eksperimentere, så kan man altid vælge at lade vær. Dog er der nogen af dem, som godt at kan lide at lave noget lidt anderledes. Det kan f.eks være en lille ting som at tilføje kærnemælk, for at gøre dem mere luftige.

Det kan også være en anden smag, du ønsker. Her kan du vælge at tilføje kardemomme eller vanilje, og på den måde få en helt anden smag ind i æbleskiverne. En anden lækker variant af opskriften på æbleskiver kan du finde her!

Det eneste man behøver er det rigtige udstyr. Æbleskiver kræver nemlig en helt specielt pande. Denne pande gør at de får denne runde æbleform. Uden den så er der ingen æbleskiver.